Zoomhandleiding

Deze instructie is voor:
1       installatie van het Zoom-programma;
2       verbinding maken met Zoom voor een lezing.

Tip: voer de onderstaande installatie van Zoom uit ruime tijd voordat er een Zoom-verbinding voor een online lezing moet worden gemaakt.

1-a    Installatie op laptop of computer
Download een klein programma (software) van de website via: https://zoom.us/download.
Dan: download onder ‘Zoom Client for Meetings’.

Er wordt een installatieprogramma geïnstalleerd waarvan u het bestand linksonder in het scherm ziet verschijnen. U klikt erop en het Zoom-programma wordt geïnstalleerd. Aan het einde van de installatie wordt gevraagd naar uw naam en e-mailadres en kunt u een wachtwoord aanmaken. De naam die u invoert is ook de naam die wordt getoond tijdens de online lezing.

U kunt het programma uittesten door op het Zoom-programma te klikken of op het icoontje met blauwe videocamera dat onderaan het scherm staat. Zoom opent zich, u klikt op ‘New Meeting’ en u komt zelf in beeld.

Komt u er niet uit, ga dan naar www.youtube.com en toets in: ‘Installeren Zoom’ en ga naar de eerste video, waarin de installatie wordt uitgelegd.


1-b 
  Installatie op Tablet of iPad
De software dient via een app gedownload te worden. Druk op de app ‘App Store of Google Play’ en toets in bij ‘zoeken’: ‘Zoom Cloud Meetings’. Zodra de software geïnstalleerd is, wordt er gevraagd naar uw naam, e-mail adres en maakt u een wachtwoord aan. De naam die u invoert is de naam die wordt getoond tijdens de online lezing.

Test
Test de installatie uit door op de Zoom-app te klikken. Zoom opent zich, u klikt op ‘New Meeting’ en u komt in beeld.
Komt u er niet uit, ga dan naar www.youtube.com toets daarin: ‘Zoom installeren op iPad’ en ga naar de eerste video, waarin de installatie wordt uitgelegd.


Webcam
Om elkaar via Zoom te kunnen zien moet uw computer/laptop/tablet of iPad wel voorzien zijn van een ingebouwde webcam (camera) die automatisch aangaat op het moment dat er verbinding wordt gemaakt. Tablets en IPads hebben dat automatisch. Laptops en computers ook, tenzij u over een oudere computer/ laptop beschikt, waarin mogelijk geen ingebouwde webcam zit. U kunt een externe webcam voor een paar tientjes aanschaffen en deze met een kabeltje via de USB-poort aansluiten op de computer/ laptop.

 

2       Verbinding maken

Via Laptop/computer
1. Klik op de link (in blauw) in de e-mail die u kort voor de lezing ontvangt van Ons Amsterdam. Zoom opent zich vanzelf. Als de link in zwart wordt weergegeven, dan werkt hij niet. Kopieer dan de link en zet hem in de browser bovenin het scherm op internet.
2. Klik op ‘Join Meeting’: de verbinding tart.
3. Klik op de blauwe knop: ‘Join with video’. Uw krijgt het videobeeld te zien.
4. Klik vervolgens op de blauwe knop: ‘Join with Computer Audio’ om het geluid aan te zetten.
5. U bent nu verbonden voor de online lezing.


Via Tablet/ iPad
1. Klik op de link (in blauw) in de e-mail die u kort voor de lezing ontvangt van Ons Amsterdam. Zoom opent zich vanzelf.
2. Klik op ‘Join Meeting’: de verbinding start.

  1. Klik op de blauwe knop: ‘Join with video’. Uw krijgt het videobeeld te zien.
    4. Klik vervolgens op ‘Call using Internet Audio’ om het geluid aan te zetten.
    5. U bent nu verbonden via Zoom voor de online lezing.