De haven van Hoorn

Tijd: 20.00 – 22.00 uur
Locatie: Huis van de Wijk de Banne - Amsterdam-Noord
Prijs: leden 0,- / niet-leden 5,-

De ligging van de stad Hoorn, aan de Zuiderzee, was de basis van haar opkomst als centrum van handel en scheepvaart. Een snelle aansluiting bij de Opstand en de zo heldhaftig gewonnen Slag op de Zuiderzee (1573) brachten Hoorn aan de top. Die glorietijd wordt nog steeds weerspiegeld in historische gebouwen, deftige koopmanshuizen en stoere verdedigingswerken. De fraaie Hoofdtoren domineert al eeuwenlang de kades en havens. Aan de voet staren de scheepsjongens van Bontekoe vol verlangen naar de zee. Nu is Hoorn vooral een regionaal bedrijven- en dienstencentrum (onderwijs, gezondheidszorg, detail- en groothandel), overloopgemeente voor Amsterdam en een geliefde trekpleister voor watersportliefhebbers. Kortom: nadere kennismaking met Hoorn is zeker de moeite waard.

Organisatie: afdeling Noord.

Huis van de Wijk de Banne - Amsterdam-Noord
Bezaanjachtplein 247

bus 34, halte Statenjachtstraat

Bijzonderheden
De locatie is rolstoeltoegankelijk

In de omgeving. NB: niet in de parkeergarage: sluit al om 20.30uur.